با در نظر گرفتن میانگین زمان خواب به مدت ۸ ساعت، می‌توان گفت هر انسان تقریباً یک سوم از عمر خود را در خواب به سر می‌برد! پس بهتر است این بخش بزرگ از عمر خود را در محلی تمیز و دلچسب بگذرانیم. تشک‌ها باید حداقل ۲ بار در سال شسته شوند تا عاری از هرگونه آلودگی و میکروب باشند. در سال‌های اخیر استفاده از تشک‌های طبی بسیار رایج‌تر از تشک‌های قدیمی شده است؛ ولی روش‌های سنتی شستشوی تشک‌های معمولی برای تشک‌های طبی جوابگو نیست. پس چگونه تشک طبی را بشوییم؟ در ادامه این مقاله با توضیح مرحله‌به‌مرحله شستشوی تشک طبی، به این سؤال پاسخ می‌دهیم. اگر شما هم از تشک‌های خوشخواب جدید استفاده می‌کنید، ادامه این مطلب را از دست ندهید.

اهمیت شستشوی تشک طبی به صورت مکرر؛ افزایش عمر تشک

پیش از توضیح مراحل شستشوی تشک‌های طبی، بهتر است اهمیت این موضوع را بررسی کنیم. تشک‌های طبی سال‌ها است که به مرور جای تشک‌های معمولی را گرفته‌اند و به دلیل نرم و راحت بودن، تجربه‌ خوابی دلچسب را فراهم می‌کنند. قیمت تشک طبی نسبت به کارایی و دوام بالایی که دارد، بسیار مقرون‌به‌صرفه است؛ به همین دلیل بسیاری از افراد استفاده از آن‌ها را به تشک‌های معمولی ترجیح می‌دهند. شستشوی تشک‌های طبی، در نگاه اول کار سختی به نظر می‌رسد، به همین دلیل بسیاری از افراد قید آن را می‌زنند یا در بهترین حالت روکش آن را هر چند وقت یکبار می‌شویند.

باید بدانید که تشک‌ها از هر نوعی که باشند، حداقل هر شش ماه یکبار باید شسته شوند. در طول ۸ ساعت خواب روزانه، پوست‌های مرده بدن، تعریق، آلودگی‌ها و گردوغبار تشک را کثیف می‌کنند؛ بنابراین برای جلوگیری از ورود این آلودگی‌ها به بدن و به وجود آوردن انواع بیماری و آلرژی‌های پوستی، باید به‌طور مرتب شسته شوند. علاوه‌براین، شستشوی مرتب تشک با روش صحیح، به افزایش عمر تشک طبی نیز کمک می‌کند. در ادامه روشی بسیار ساده و سریع برای شستن تشک‌های طبی را به شما معرفی می‌کنیم؛ آنقدر ساده که بعد از خواندن این مطلب ممکن است شستشو تشک را شروع کنید!

۱. با شستن روتختی و کاور تشک شروع کنید

اولین قدم برای شستن تشک‌، شستن روتختی و کاور تشک است؛ البته بعضی از تشک‌ها کاور ندارند و شما می‌توانید از این مرحله گذر کنید. کاور تشک و روتختی دونفره یا تک‌نفره را می‌توانید با هم در ماشین لباسشویی بیاندازید. بعضی از ماشین‌های لباسشویی مدرن، تنظیمات مخصوص به شستشوی ملحفه و رختخواب دارند؛ درصورتی‌که ماشین لباسشویی شما این قابلیت را دارد، تنظیمات مربوطه را فعال کنید. اگر ماشین لباسشویی معمولی دارید، درجه حرارت شستشو را روی بالاترین مقدار تنظیم کنید و به اندازه کافی از پودر لباسشویی مرغوب استفاده کنید. حتماً خشک‌کن لباسشویی را فعال کنید تا همه آلودگی‌ها، میکروب‌ها و حتی حشرات ریز درون کاور تشک از بین بروند.

نحوه شستن تشک طبی رویال در منزل

۲. برای زدودن آلودگی‌ها از روی سطح تشک، از جاروبرقی استفاده کنید

تا روتختی و کاور تشک در ماشین لباسشویی شسته می‌شوند، باید خود تشک را تمیز کنید. خیلی ساده به کمک جاروبرقی روی تشک را جارو بکشید؛ توصیه می‌کنیم لوله و سری جاروبرقی را پیش از انجام این کار بشویید تا کثیفی‌های بیشتری را به تشک وارد نکنید. با استفاده از سری‌های نازک جاروبرقی، همه درزهای تشک را به خوبی جارو بکشید. پوست‌ها و سلول‌‌های مرده بدن، گردوخاک و آلودگی‌های دیگر بیشتر در همین قسمت‌ها جمع می‌شوند.

زدودن آلودگی‌ها از روی تشک با جاروبرقی

۳. با محلول کف و مایع، به جنگ لکه‌ها بروید

بعد از این که گردوخاک و آلودگی‌ها را از روی تشک کاملاً جارو کردید، نوبت به تمیز کردن لکه‌های روی تشک می‌رسد. در این مرحله از شستشوی تشک طبی، چند قطره مایع لباسشویی یا ظرفشویی را در آب گرم حل کنید. با استفاده از یک پارچه که با محلول آب و مایع خیس شده است، لکه‌ها و کثیفی‌های روی تشک را به‌صورت دایره‌وار تمیز کنید. بعد از لکه‌گیری می‌توانید این مرحله را روی تمام سطح تشک تکرار کنید تا بخش بسیاری از کثیفی‌ها را از بین ببرید. برای آشنایی با روش شستشوی تشک خوشخواب، مطالعه مقاله تشک تخت را چگونه بشوییم را نیز به شما پیشنهاد می‌کنیم.

شستشوی تشک خوشخواب با آب و مایع

۴. بوی تشک را با جوش شیرین و تابش آفتاب از بین ببرید

بعد از تمیز کردن لکه از تشک با استفاده محلول آب و مایع، اجازه دهید تشک کاملاً خشک شود. بهتر است خشک کردن تشک را فضای آزاد انجام دهید تا از بو گرفتن تشک جلوگیری کنید. بعد از خشک شدن تشک، باید تمیز کردن عمقی آن را با از بین بردن بوی بد شروع کنید. عرق بدن و آلودگی‌های دیگر به مرور زمان در تشک بوی نامطبوعی ایجاد می‌کنند.یکی از مواد کاربردی در شستشوی تشک طبی در خانه و از بین بردن بوی بد آن، جوش شیرین است. پودر جوش شیرین را روی تمام سطح تشک بریزید و برای گرفتن بهترین نتیجه، اجازه دهید ۲۴ ساعت روی آن بماند. اگر امکان قرار دادن تشک در معرض تابش نور خورشید را دارید، اثر جوش شیرین را با این کار افزایش خواهید داد؛ همچنین قارچ‌ها و میکروب‌های موجود در تشک در اثر تابش نور خورشید از بین می‌روند. بعد از گذشت مدت زمان لازم، این بار باید جوش شیرین را از روی تشک جارو کنید.

شستشوی تشک تخت در منزل با جوش شیرین

روی تشک تمیز کاور بکشید تا دیرتر کثیف شود

شستشوی تشک‌ طبی کار بسیار ساده‌ای است و در ۴ مرحله در مدت زمان یک روز، می‌توانید تشک خود را بشویید. بعد از این که تشک کاملاً تمیز شد، بهتر است روی آن را با کاور کشی بپوشانید. با این کار علاوه‌بر تمیز ماندن تشک برای مدت طولانی‌تر، عمر تشک طبی را افزایش می دهد؛ زیرا تقریباً همه قسمت‌های تشک با کاور پوشیده می‌شوند و نیاز به شستشوی مکرر ندارد. بعد از کشیدن کاور، می‌توانید برای زیبایی بیشتر اتاق خواب یک سرویس روتختی بر اساس سلیقه خود خریداری کنید.

کاهش دفعات شستن تشک تخت در منزل با استفاده از روتختی

با خرید روتختی مرغوب شستشوی تشک طبی را محدود کنید

در این مقاله مراحل شستشوی تشک طبی را بررسی کردیم. با این که شستن تشک طبی کاری سخت به نظر می‌رسد ولی مطمئن باشید ارزشش را دارد. لذت خواب در یک تخت تمیز و خوشبو هزار برابر بیشتر می‌شود! اگر از کاور تشک و روتختی مرغوب استفاده کنید، دیگر نیازی به شستشوی مکرر تشک ندارید؛ کافی است هر ماه روتختی و کاور را بشویید تا از نفوذ درصد بالایی از آلودگی‌ها به تشک جلوگیری کنید. با این کار تشک طبی نیز دوام بیشتری پیدا می‌کند. برای خرید انواع سرویس‌های روتختی در ابعاد مختلف با طرح‌های متنوع می‌توانید به بخش فروشگاهی سایت صفاهوم سر بزنید. برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره ۰۳۱۳۲۲۳۰۱۹۶ تماس بگیرید.